Trobada de Monges benedictines a Montserrat

Les monges benedictines de Catalunya s’han reunit al Monestir de Sant Benet de Montserrat per la seva trobada anual de germanor.

El dia 10 d’octubre s’han trobat a Montserrat monges de les tres comunitats femenines de benedictines que hi ha actualment a Catalunya: Sant Pere de les Puel·les de Barcelona; Sant Daniel de Girona i Sant Benet de Montserrat. Després de les salutacions de benvinguda, han celebrat una eucaristia a l’església del Monestir de Sant Benet presidida pel Pare abat de Montserrat. Tot seguit han fet un dinar de germanor i un compartir distès sobre aspectes de la vida monàstica i el sentit que té mantenir vives aquestes trobades.

A la tarda, les monges s’han traslladat al Santuari de Montserrat on han tingut la visita al Museu, on les esperaven per mostrar-los l’exposició sobre el Mil·lenari del Monestir dels monjos de Santa Maria de Montserrat. També han vist les reformes de la sala de la façana i la restauració de les pintures de la coberta del cambril de la Mare de Deu. Després han resat vespres amb els monjos i, abans de marxar, han gaudit del videomapatge que es projecta a les parets de l’interior de la basílica. Un final de festa esplendorós que ha fet les delícies de totes les reunides, fins i tot de la germana Maria Mercè que, aquest mateix dia, ha celebrat el seu 96è aniversari.

Donem gràcies per una jornada de germanor benedictina i demanem a la Mare de Déu de Montserrat que continuï guiant les nostres Comunitats perquè puguem afrontar amb encert els reptes de cada dia.

Cistella de la compra
×