Finalitza la 1a Edició de l’Escola d’Estiu de Focusing a Sant Benet de Montserrat

Aquest dimarts 24 de juliol marca el final de la primera edició de l’Escola d’Estiu de Focusing, organitzada per Focusing Montserrat. Des del passat 18 de juliol, un total de 26 persones han tingut l’oportunitat de participar en una experiència única dedicada al creixement personal i inter-personal i l’escolta de la vida interior amb el mètode Focusing, creat per el innovador psicòleg i filòsof nord-americà Eugene Gendlin.

L’Escola d’Estiu ha estat dissenyada per oferir un espai de capacitació i exploració a través de tallers, xerrades i pràctiques grupals.

Escola d'Estiu Focusing Montserrat

5 dies de Focusing al Monestir de Sant Benet de Montserrat.

Aquest intensiu ha estat un mitjà per aprofundir i incorporar el Focusing en nosaltres, recolzant-nos en el camí que hem fet en grup.

Al llarg d’aquests dies, els participants han tingut l’oportunitat de compartir i aprendre amb 4 professors reconeguts en el camp de la psicologia i el Focusing: l‘abadessa de Sant Benet de Montserrat, Maria del Mar Albajar; el Coordinador per a Xile de l’Institut de Focusing de Nova York, Sergio Lara; el Responsable de Formació y Coordinador-in-Training pel TIFI, Gerard Porredon; i el professor de Focusing, professional en l’àmbit de la tecnologia i la comunicació, Pau Nadal.

A més d’acompanyar com a professora, com a abadessa i en representació de la comunitat de monges de Sant Benet, Maria del Mar Albajar, ha compartit el seu temps, presència i esforços en el bon funcionament de l’Escola des del començament, i la bona acollida in situ de tots els assistents.

Focusing Montserrat

A més, han intervingut compartint les seves experiències l’expert en comunicació, economista de formació i actualment escriptor i formador Ferran Ramon-Cortés i el psicòleg clínic i transpersonal Esteve Humet. Ramon-Cortés, expert en el desenvolupament personal i la facilitació de grups, ha parlat sobre la importància de l’escolta interna i com la intuïció pot guiarnos en la presa de decisions.

La primera edició de l’Escola d’Estiu de Focusing ha estat una oportunitat per a molts dels assistents de conèixer-se millor i fer connexions significatives amb altres participants. Les activitats grupals han fomentat un ambient d’acceptació i suport, on cada participant ha pogut compartir les seves experiències i inquietuds. Molts han expressat la seva gratitud per la càlida acollida i la intimitat creada al llarg de les sessions.

Els participants han elogiat el format de l’Escola, així com la qualitat de la formació rebuda.

A més de les sessions formatives, la majoria dels participants han fet estada a l’hostatgeria del monestir de Sant Benet de Montserrat, on han pogut gaudir del silenci i la pau de l’entorn.

Escola d'estiu Focusing Montserrat

Tal com apuntava un dels organitzadors, “Sant Benet de Montserrat no és només un espai físic, és també un espai simbòlic que s’alinea perfectament amb el que representa el Focusing: un recorregut cap al interior.”

Amb l’èxit d’aquesta primera edició de l’Escola d’Estiu de Focusing, Focusing Montserrat ja està planejant futures edicions. L’objectiu és continuar oferint espais per a l’escolta on les persones puguin connectar-se amb les seves experiències, fomentar el creixement personal i contribuir al benestar i la pau de la persona.

Cistella de la compra
×