Acollim, coordinem i acompanyem les persones interessades en col·laborar amb el monestir de Sant Benet de Montserrat, mitjançant tasques de voluntariat.
Qui pot col·laborar
Tothom qui vulgui ajudar i fer experiència mitjançant un voluntariat, en un entorn de natura a la muntanya de Montserrat, on pots trobar espais de silenci per a la reflexió i l’espiritualitat.
L’associació “Shemà”
L’Associació de Voluntariat Shemà està formada actualment per set persones, que s’organitzen en una Junta. Dues d’aquestes persones formen part de la comunitat de Sant Benet. La presidenta és l’abadessa del monestir, Maria del Mar Albajar, i també forma part la germana Concepció Badia, que és la persona de contacte entre l’Associació i el Monestir.
Les cinc persones restants de la Junta són cinc dones laiques, que s’han conegut precisament al monestir de Sant Benet en cursos, recessos o activitats que s’hi han fet. “Ens hem sentit acollides per aquesta comunitat i volem compartir la nostra experiència amb altres, donant-lo a conèixer i creant ponts d’interrelació amb la comunitat”, afirmen des de l’Associació.
La idea de crear aquesta Associació neix de la pròpia comunitat de monges benedictines. “La idea no és nostra, sinó que sorgeix de la necessitat de la comunitat de Sant Benet per organitzar la presència de persones que s’apropaven ja al monestir demanant fer un voluntariat”.Van començar a treballar l’encàrrec l’any 2018, i l’Associació es va legalitzar a finals d’aquell any. Actualment ja compten amb una desena de voluntaris a l’Associació. Tot i ser pocs reconeixen que això no els ha frenat per aprovar ja “estatuts o crear un Pla de Voluntariat”.Calia organitzar i vehicular aquest voluntariat ja existent i el futur que pogués aparèixer, i es va creure que la millor manera per fer-ho amb cara i ulls era a través d’una Associació. “La nostra tasca és la d’acollir, coordinar, i acompanyar aquestes persones que volen col·laborar amb el monestir”, expliquen.La comunitat ho va demanar a aquestes cinc dones perquè feia anys que freqüentaven el monestir i la comunitat les coneixia.
Què fem
Les tasques, que són diverses, van des d’ajudar a l’hostatgeria, a la biblioteca, o a l’arxiu, així com fer ceràmica, informàtica, treballar al bosc, a l’hort o fent tasques de jardineria.